Marieke Bejaer

Bestuurslid

Ik ben Marieke, samen met mijn partner en onze tienjarige dochter vormen we een knotsgek gezin. Ik word gelukkig van feestjes waar je kan dansen en etentjes met vrienden en/of familie al heb ik soms ook nood aan rust in een opgeruimd huis met mijn gezin. Helpen is me met de paplepel ingegeven.

Van opleiding ben ik maatschappelijk werker. Tijdens mijn laatste jaar werd mijn prachtige dochter geboren. Ik had het geluk om door mensen dicht rond mij goed opgevangen te worden, maar tegelijk waren er ook heel veel vooroordelen. Vooroordelen die 10 jaar later nog steeds een weerslag op mij hebben. Vanuit dat perspectief hoop ik dat we allemaal wat milder voor elkaar kunnen zijn en alle ouders een eerlijke kans geven.

Hoofdberoep en bijberoep
Als maatschappelijk werker in het ziekenhuis sta ik elke dag paraat om mensen te ondersteunen bij verschillende gebeurtenissen in hun leven. De laatste tijd merkte ik steeds meer dat één van de mooiste momenten ook één van de pijnlijkste momenten kan zijn. Daarom ben ik me ook gaan verdiepen en mag ik mij sinds juni 2021 ook perinataal counselor noemen.

Opleiding(en)
Bachelor Sociaal werk – afstudeerrichting Maatschappelijk werk
Perinataal counselor (Draag-Kracht)

Doelgroep
(Wens)ouders, ouders in verwachting (ook voor wachtenden op adoptie), tienerouders.

Thema’s
- Kinderwens
- Fertiliteitstraject
- Ongeplande zwangerschap
- Ongewenste zwangerschap
- Concentratieproblemen en vergeetachtigheid
- Stress, onrust, bezorgdheid
- Klachten zoals piekeren, twijfels, schuldgevoel, spijt, onzekerheid, schaamte, boosheid
- Negatief zelfbeeld
- Moederschap
- Rouw en verlies

Marieke Bejaer