LAURA MIGNOLET

Ik ben Laura. Mama van ons Kleintje (overleden in 2018) en Charlie. Ik ben ook getrouwd met Nick. Samen met ons gezin wonen we in het Pajottenland. Zelf geniet ik van samenzijn met mijn familie, lezen, de natuur en creatief bezig zijn. 

In 2018 verloren we ons eerste ongeboren kindje. Een zwaar verlies van een zeer gewenst kindje. Medisch werd ik geholpen, psychologisch werd ik in de steek gelaten. Daaruit ontstond dan ook mijn missie, mijn drijfkracht om ouders die een (ongeboren) kind verloren te ondersteunen.

Vanuit mijn bijkomende opleiding als Perinatale en Prenatale counselor heb ik ook extra aandacht voor wensouders, zwangere ouders en ouders die hun zoektocht binnen het ouderschap aanvangen. Hoe kan ik me al aan mijn kindje hechten? Welke rol speelt mijn eerder verlies op mijn ongeboren kindje? Welke weg willen wij als ouders inslaan? Hoe speelt mijn eigen opvoeding een rol in de opvoeding van mijn kind? Bij deze vragen (en nog meer!) staan we stil in de praktijk.

Ook ouders die al een aantal jaren ervaring hebben in het ouderschap zijn welkom. Vanuit de principes van mild ouderschap, sensitief ouderschap en bewust ouderschap kijken we naar jullie manier van opvoeden, jullie waarden en normen en ook jullie eigen opvoeding.

Wees welkom in mijn praktijk waar mijn kat Prutske zorgt voor de nodige ijsbreker, waar er ruimte is om te voelen, om te groeien, om herkenning te krijgen, maar ook om te verbinden met elkaar. 

Opleiding(en)

  • Master in de Criminologie

  • Master in de Psychologie

  • Gedragscounselor

  • Perinatale & Prenatale counselor i.o.
     

Doelgroep

Wensouders, ouders in verwachting, ouders, alleenstaande ouder

Thema's

- Kinderwens

- Fertiliteitstraject

- Gezond zwanger worden 

- Hechting tijdens en na de zwangerschap 

- Zwangerschapsverlies

- Twijfels voor, tijdens en na de zwangerschap 

- Ouderschap & opvoeding 

- Parentale burn-out 

- Work-life balans 

Werking

U mag steeds telefonisch of via mail contact opnemen voor een eerste kennismaking. Hierop volgt een afspraak. Therapie is mogelijk met één ouder of beide ouders.

Tarief

55 euro voor het intakegesprek, 50 euro voor vervolggesprekken

Adres

Schavolliestraat 62, 1755 Oetingen

Website

www.lauramignolet.be